Voor een vliegticket wil je natuurlijk nooit meer betalen dan nodig is. Het is bekend dat vliegtickets voor verschillende prijzen verkocht worden op websites. Met de diensten als Google Flights en Skyscanner boek je voortaan altijd de goedkoopste vliegticket.

De bestemming

Voor je kunt beginnen met het zoeken naar de beste prijs moet je natuurlijk een bestemming hebben. Voor het vinden van leuke bestemmingen maak ik meestal gebruik van de KLM Reisgids. Ondanks dat ik niet altijd met KLM reis, gebruik ik alsnog de reisgids van KLM. In deze gids vol met mooie foto’s, informatie, en praktische informatie moet je vast een mooie bestemming kunnen vinden.

De prijzen die KLM aangeeft kun je nog even vergeten. Ik leg straks uit hoe je de beste prijs kunt vinden voor deze vliegtickets.

Reisgids KLM New York Reisgids van New York Reisgids KLM Milaan Reisgids van Milaan Reisgids KLM Hongkong Reisgids van Hongkong

Zoek de juiste ticket met Google Flights

Google ken je misschien als zoekmachine, maar ze hebben ook een dienst genaamd Google Flights. Een handige tool waarmee je de goedkoopste vluchten kunt vinden in een bepaalde periode. Google Flights geeft je tips op welke dagen je het goedkoopste kunt vliegen en met welke vliegmaatschappij. Vlieg je liever met Skyteam of Star Alliance, dan kun je dit aangeven in een filter. Met Skyteam spaar je voor Awards Miles die je kunt inwisselen voor upgrades en gratis vluchten.

Vliegtickets worden verkocht aan de hand van vraag en aanbod. Als reizigers massaal een vliegticket naar New York boeken dan worden de tickets naar New York automatisch duurder. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de reisperiode en de tijdstip van de populaire vluchten. Om een goedkope vlucht te vinden kun je gebruik maken van de volgende tips.

 • Vlieg vroeg in de ochtend, of laat in de avond.
  Vliegtickets voor 09:00u en ná 21:00 zijn vaak goedkoper dan vliegtickets midden op de dag.
 • Vlieg via druk bevlogen lijnen.
  Vliegtickets van Amsterdam naar New York zijn goedkoper dan vliegtickets van Amsterdam naar Philadelphia.
 • Boek geen maanden van te voren.
  Vliegmaatschappijen hebben vaak aanbiedingen. Wanneer deze aanbiedingen precies zijn weet niemand. Wanneer jij al een vlucht hebt geboekt, dan kun je geen gebruik meer maken van een aanbieding. KLM houdt 2x per jaar de wereldweken.
 • Vlieg op een dinsdag of woensdag.
  Dit zijn vaak de goedkoopste dagen om te vliegen.

Als je eenmaal een geschikte vliegticket heb gevonden dan kun je deze opslaan. Google Flights geeft je dan automatisch een bericht zodra de prijzen zijn veranderd.

Vliegticket naar New York met Google Flights Vliegticket naar New York met Google Flights

Check de laagste prijs met Skyscanner

Om écht de laagste prijs te betalen voor je vliegticket kun je gebruik maken van Skyscanner. Het is belangrijk dat je de gegevens uit Google Flights invult bij Skyscanner. Op deze manier zoek je exact de zelfde vlucht in Skyscanner. Je kunt nu makkelijk vergelijken of je vlucht via Skyscanner goedkoper is of niet.

Let wel op de website waar je uiteindelijk je vliegticket koopt. Zowel Google Flights als Skyscanner sturen je door naar de goedkoopste aanbieder. Soms brengen websites extra boekingskosten in rekening. Even opletten dus! Wacht ook nooit te lang met het boeken van een mooie vliegticket. Iedereen wil natuurlijk voor de mooiste prijs een vliegticket.