Met een American Express Card (Flying Blue) spaar je makkelijk en snel miles. Deze miles kun je onder andere inleveren voor gratis upgrades en hoge kortingen op vliegtickets. Hoe dit werkt leg ik je uit.

American Express Card (Flying Blue Entry Card)

American Express Card (Entry Card)

American Express Card (Flying Blue Silver Card)

American Express Card (Silver Card)

American Express Card (Flying Blue Gold Card)

American Express Card (Gold Card)

Begin dit jaar vloog ik met KLM naar New York City. Bij aankomst op Schiphol Airport liep ik naar mijn gate met mijn ticket in mijn handen. Ik werd aangesproken door de medewerker van American Express met de vraag waar ik heen ging. Normaal gesproken heb ik nooit behoefte aan een (verkoop)gesprek met iemand die op mij af komt zonder dat ik hem of haar ken. Ditmaal ging ik het gesprek wél aan.

Mij werd verteld dat je met een American Express Card makkelijk en snel miles kunt sparen die je kunt gebruiken voor upgrades en vluchten. Dit wekte bij mij interesse op en vroeg hoe dit in zijn werking ging. Je spaart per uitgegeven euro die je met deze kaart doet een aantal miles. Stel ik bestel op internet een product van €60 dan ontvang ik hier met een American Express Card (FB Gold) 60 Award miles voor. Klinkt aantrekkelijk niet?

Omdat ik mijn vlucht naar New York niet wilde missen had ik afgesproken dat ik rustig op internet wilde kijken hoe dit precies werkt. Er zal toch vast wel een addertje onder het gras zitten? Kun je echt zo makkelijk miles verdienen?

American Express Card Flying Blue

Wat is een American Express Card?

American Express heeft twee verschillende soorten kaarten; de gewone American Express Card en de American Express Flying Blue Card. In deze hele post schrijf ik vooral over de tweede variant de AMEX (FB). Een American Express Card is een creditcard met een spaarprogramma. In dit programma kun je Award Miles sparen die je bijvoorbeeld uit kunt geven bij KLM.

Voor alle betalingen die je met deze kaart doet wordt je beloond met Award miles. Hoe veel miles je krijgt per uitgegeven euro hangt af van je kaart. In de Flying Blue serie heb je 4 verschillende kaarten.

 

 • American Express Card (FB Entry) – Voor elke uitgegeven euro krijg je 0,5 Award Mile.
 • American Express Card (FB Silver) – Voor elke uitgegeven euro krijg je 0,8 Award Mile.
 • American Express Card (FB Gold) – Voor elke uitgegeven euro krijg je 1 Award Mile.
 • American Express Card (FB Platinum) – Voor elke uitgegeven euro krijg je 1,5 Award Mile.

 

Naast de Awards Miles die je spaart met elke kaart heb je ook nog een paar extra voordelen. Bij de FB Gold en FB Platinum krijg je zelfs een Reis- en annuleringsverzekering. Ook krijg je bij de FB Gold en FB Platinum naast de Award Miles ook Level Miles bij het kopen van een vliegticket.

 

 • American Express Card (FB Entry) – Geen extra voordelen ten opzichte van de rest.
 • American Express Card (FB Silver) – Extra: 1 Award Mile per € bij KLM en AIR FRANCE. Elk jaar 2 Kwalificerende vluchten.
 • American Express Card (FB Gold) – Extra: 1,5 Award Mile per € bij KLM en AIR FRANCE. Elk jaar 4 Kwalificerende vluchten.
 • American Express Card (FB Platinum) – Extra: 2 Award Mile per € bij KLM en AIR FRANCE. Elk jaar 8 Kwalificerende vluchten.

 

Als je het bovenstaande leest dan wil je natuurlijk voor de FB Platinum gaan, omdat dit de kaart is die je de meeste Award Miles kan geven. Het nadeel van de FB Platinum is dat je per jaar €600 betaald. De goedkoopste kaart is de FB Entry.

 • American Express Card (FB Entry) – Jaarlijks €35
 • American Express Card (FB Silver) – Jaarlijks €75
 • American Express Card (FB Gold) – Jaarlijks €170
 • American Express Card (FB Platinum) – Jaarlijks €600

 

Wil jij na het lezen van mijn blogpost ook een American Express Card aanvragen? Via mij kun je een FB Silver, FB Gold of FB Platinum aanvragen. Je ontvangt dan tot wel 25.000 Award miles als cadeau! Meer hierover lees je onderaan dit artikel.

 

 

American Express Card Flying Blue Silver

Belangrijkste voordelen voor Flying Blue Silver

American Express Card Flying Blue Gold

Belangrijkste voordelen voor Flying Blue Gold

Mijn ervaring

Na mijn vakantie in New York heb ik op internet gezocht naar reviews en ervaringen met American Express. Al snel kwam ik er achter dat dit dé kaart is voor iemand die graag vliegt met KLM. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik mijn American Express Card al 8 maanden. Ik begon met Flying Blue Silver omdat ik wilde weten of de kaart wel beviel. Ik merkte na een aantal weken/maanden dat ik de kaart enorm veel gebruikte om Award Miles te sparen. Na 6 maanden heb ik mijn kaart omgezet naar een Flying Blue Gold zodat ik nog meer Award Miles spaar.

Wat ik erg jammer vind is dat niet alle winkels de American Express Card accepteren. In winkels waar je wel kunt betalen met je kaart zie je vaak het bekende American Express logo. Zo ook in veel Jumbo Supermarkten. Voor online aankopen gebruik ik vaak Paypal. Door mijn American Express Card te koppelen aan Paypal spaar ik ook Award Miles voor online aankopen bijvoorbeeld kleding, thuisbezorgd eten, Spotify abonnement en meer. Bijna alle online winkels accepteren wel Paypal.

In de afgelopen maanden heb ik genoeg Award Miles gespaard waarmee ik voor €150 een retour naar Chicago kan kopen. Ik kan de Award Miles ook gebruiken voor een upgrade naar business class. Als je wilt weten waar je Award Miles kunt besteden dan raad ik deze website aan.

Vraag je kaart aan via mij

Als American Express gebruiker kan ik vrienden/familie of gewoon lezers lid maken. Het voordeel is dat jij minimaal 10.000 Award Miles cadeau krijgt en ik minimaal 6.000. Dit cadeau krijg je enkel en alleen als je je aanmeld via een bestaande klant. Op het moment van schrijven krijg je de volgende dingen cadeau.

 

American Express Card – Flying Blue Silver
Eerste jaar gratis
Jij krijgt 10.000 Award Miles cadeau en ik 6.000 Award Miles

 

American Express Card – Flying Blue Gold
Eerste jaar gratis
Jij krijgt 15.000 Award Miles cadeau en ik 10.000 Award Miles

 

American Express Card – Flying Blue Platinum
Jij krijgt 25.000 Award Miles cadeau en ik 25.000 Award Miles

American Express Card (Flying Blue Silver)

American Express Card – Flying Blue Silver

American Express Card (Flying Blue Gold Card)

American Express Card – Flying Blue Gold

American Express Card (Flying Blue Platinum Card)

American Express Card – Flying Blue platinum

Mocht je nog vragen hebben over de American Express Card dan kun je dit hieronder in de reacties doen.

 

Bedankt voor het lezen.
Bjorn