Er zijn een heleboel apps die het reizen nog makkelijker maken. Omdat tegenwoordig iedereen wel een smartphone heeft lijkt het mij leuk om te laten zien welke apps ik gebruik tijdens mijn tripjes. De meeste apps zijn gratis te gebruiken op een Android en iOS toestel.

 

Zelf gebruik ik een iPhone 6 met tientallen apps erop. Veel van deze apps hebben te maken met reizen. Om in deze blogpost een overzicht te geven heb ik al mijn reisapps in drie verschillende categorieën geplaatst. De meeste van deze apps maken (helaas) wel gebruik van internet. Heb je enkel wifi tijdens je reis, dan zul je aan een paar apps niet veel hebben. Een paar tips voor het internet gebruik tijdens je reis geef ik je ook cadeau aan het einde van deze blog. 😉
Voor de apps die niet beschikbaar zijn op Android heb ik een alternatief gevonden. Mocht je betere alternatieven weten dan hoor ik dit graag onderaan in de reacties.

Vliegtickets en hotels

Bezienswaardigheden en vervoer

Social media

Vliegtickets en hotels

Zonder vliegtickets kom je niet heel ver. Je kunt natuurlijk kiezen om te reizen met vliegmaatschappij KLM maar er zijn genoeg andere vliegmaatschappijen om op je bestemming te komen. Met behulp van Skyscanner kun je de prijzen van vliegtickets zien bij verschillende vliegmaatschappijen. Je ziet gelijk op welke dagen je beter wel een vliegticket kunt kopen, en op welke dagen juist niet. Als je vanaf Schiphol vliegt dan is de Schiphol app erg handig voor een plattegrond. De app laat zien waar je staat en waar je heen moet lopen om bij je gate te komen.

Na het boeken van een vliegticket kun je deze in de app App in the Air zetten. Deze app geeft je een melding hoe laat je moet inchecken en bij welke gate je moet zijn. Mocht de gate zijn veranderd dan krijg je hier ook een melding van. Naast de meldingen maakt de app ook een mooi overzicht van de vluchten die je in het verleden hebt gedaan. Je ziet het aantal kilometer en uren dat je gevlogen hebt en hoeveel landen en vliegvelden je bezocht hebt.

Voor het boeken van een hotel kun je gebruik maken van Booking.com. Vrijwel alle hotels over de hele wereld zijn te boeken via Booking.com. Mocht je iets groters willen dan een hotelkamer dan kun je ook gebruik maken van Airbnb. Met Airbnb kun je een kamer, appartement, huis of villa huren/boeken van een andere Airbnb gebruiker. Je overnacht dus vaak in een huis van een ander. Het voordeel hiervan is dat dit veel goedkoper is dan een hotel. Daarnaast kunnen gebruikers reviews achterlaten en weet je gelijk welke Airbnb’s je moet overslaan.

Skyscanner: vind goedkope vliegtickets
Download voor iOS of Android

KLM: boek vliegtickets met KLM
Download voor iOS of Android

Schiphol: plattegrond en informatie Schiphol Airport
Download voor iOS of Android

 

App in the Air: ontvang meldingen van je vlucht
Download voor iOS of Android

Airbnb: huur kamers en appartementen van andere gebruikers
Download voor iOS of Android
Als je je aanmeld via mij dan ontvangen wij beide $20

Booking.com: hotel boeken
Download voor iOS of Android

KLM app

Schiphol app

Airbnb app

Bezienswaardigheden en vervoer

Om van het vliegveld naar je hotel te komen of om door de stad te reizen kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Gebruik je liever een taxi dan is Uber een handige app. Met Uber bestel je makkelijk via je telefoon een taxi. Je geeft op waar je opgehaald wilt worden en waar je heen wilt. Het voordeel van Uber is dat je niet in de taxi met los geld hoeft te betalen, maar met je Uber account.

Voor iedereen wel bekend, Google Maps. Sinds kort kun je in Google Maps ook het openbaar vervoer zien. Je weet precies welke trein, tram of metro je moet hebben. Mocht je niet overal internet hebben dan kun je in Google Maps ook kaarten offline opslaan.

Voor de bezienswaardigheden kun je twee apps gebruiken; FourSquare of Tripadvisor. Beide twee hele goede apps met veel data. Persoonlijk gebruik ik FourSquare voor restaurant, lunchrooms en cafés. Tripadvisor gebruik ik echt voor bezienswaardigheden en bijzondere plekken in een stad.

Met de app Swarm (makers van FourSquare) kun je inchecken op plekken. De locaties die te zien zijn in FourSquare zijn ook te zien in Swarm. Met Swarm houd je precies bij waar je bent geweest. Om het leuk te maken kun je je vrienden toevoegen om te zien waar zij zijn.

FourSquare: ontdek bezienswaardigheden en restaurants
Download voor iOS of Android

Swarm: inchecken op locaties
Download voor iOS of Android

Tripadvisor: ontdek bezienswaardigheden en restaurants
Download voor iOS of Android

 

Google Maps: routes plannen
Download voor iOS of Android

Uber: bestel een taxi via je mobiel
Download voor iOS of Android
Als je je aanmeld via mij dan ontvang je je eerste taxirit (€10) gratis. Aanmelden via mij kan hier

 

Uber app

FourSquare app

Swarm app

Social media

Naast het bloggen vind ik het leuk om foto’s en video’s te delen als ik aan het reizen ben. Voor foto’s gebruik ik vaak Instagram en voor video’s gebruik ik de app Beme. Met de app Beme kun je video’s van 4 seconde delen. Elke Beme is 4 seconde lang. Hoe meer Bemes je maakt, hoe langer je video wordt.

In het dagelijks leven Twitter ik ook, dus ook tijdens mijn tripjes. Mocht je mij nog niet volgen op Twitter, Instagram of Beme dan kun je dat doen door mij toe te voegen onder de naam ‘bjornftw’.

Instagram: foto’s delen
Download voor iOS of Android

Beme: kleine video’s van 4 seconde delen
Download voor iOS 

 

Twitter: kleine updates plaatsen
Download voor iOS of Android