London, één van de populairste steden ter wereld als het gaat om stedentrips. Dagelijks vliegen er meerdere vliegmaatschappijen zoals KLM en Easyjet vanuit Amsterdam voor een leuke prijs naar Londen. Afgelopen maand ben ik een lang weekend naar Londen geweest. 

London Telephone Cell

Herkenbare telefooncel in Londen

London Bus

De bekende rode dubbeldekkers

London Post

Rode brievenbus

Het was voor mij alweer 8 jaar geleden dat ik voor het laatst in Londen ben geweest. Omdat ik zin had in een nieuwe citytrip besloot ik samen met mijn moeder een lang weekend naar Londen te gaan. Omdat vliegen op een vrijdag vaak duurder is besloten we te vliegen op een donderdag.  

Over het algemeen is Londen een vrij dure stad door de Pond. Ben je op zoek naar een leuk hotel midden in het centrum, dan ben je veel kwijt voor een nacht. Het beste is om een hotel te zoeken iets buiten het centrum en dichtbij een metro (Underground). Het hotel (The Paramount Hotel) waar ik verbleef dit weekend lag in Earls Court. Earls Court ligt ongeveer 20 minuten van de Big Ben, London Eye en Buckingham Palace af. Twintig minuten met de underground is prima te doen omdat de deze erg vaak rijden. 

Als je in Londen bent is het reizen met de Underground het makkelijkste. Voor £12 wat ongeveer €14 euro is, kun je een dagkaart kopen waarmee je één dag kunt reizen met de Underground, bus en tram. Deze tickets kun je op alle Underground stations halen bij een automaat. Met een dagkaart kun je reizen in de zones 1 tot 4. De bekendste bezienswaardigheden van Londen liggen in deze zones. Ik raad je zeker aan om de zone kaart van Londen te bekijken.

Big Ben London

Big Ben

London Eye

London EyeBezienswaardigheden

Als je in Londen bent dan wil je natuurlijk de Big Ben, London Eye en de Tower Bridge zien. Er is zo veel in Londen te doen dat het misschien handig is om een lijstje te maken met de leukste bezienswaardigheden die je wilt gaan zien. Ik maak meestal gebruik van FourSquare en TripAdvisor om een planning te maken voor een trip. Op deze website zie je reviews van andere bezoekers en weet je gelijk of het de moeite waard is. Beide websites hebben een app voor onderweg.

Naast de genoemde bezienswaardigheden hierboven raad ik je aan om M&M’s World, Govent Garden, Oxford Street, Abbey Road, Piccadilly Circus te bezoeken. Dit zijn leuke plekken waar je prima een dag of zelfs twee dagen mee kunt vullen. Voor Londen heb ik een speciale Foursquare list gemaakt.